close
ebretti 518 dashboard

CUSTOMER SUPPORT (FAQ)

vind hier het antwoord op je vragen over Ebretti electric scooters

Moet ik een Ebretti ‘inrijden’?
Nee, dat is niet nodig. In tegenstelling tot een gewone benzine(snor)scooter kun je meteen rijden zoals jij dat fijn vindt.

Hoe haal ik de beste prestaties uit de accu’s?
Heel belangrijk: vóórdat je de eerste keer gaat rijden, kun je het beste de accu’s volledig opladen. Het is ook goed om te weten dat het accupakket de maximale capaciteit en dus de maximale actieradius levert na zo’n vijf tot tien keer helemaal opladen en ontladen.

Hoe vaak moet ik de accu’s opladen?
Zo vaak als je wilt! Het is niet schadelijk voor de accu’s om ze al te laden wanneer ze nog niet volledig leeg zijn. Je kunt ze dus bijladen wanneer dat jou uitkomt.

Hoe lang duurt het voordat de accu’s opgeladen zijn?
Dat hangt ervan af hoe vol ze zijn. Ga bij volledig lege accu’s uit van een laadtijd van 4 tot 6 uur met een standaard acculader. Wanneer je een snellader voor LiFePO4 accu’s gebruikt, is de laadtijd 2 tot 3 uur.

Waar kan ik de accu’s opladen?
Overal waar je een normaal 240V stopcontact kunt vinden. Gebruik daarvoor uitsluitend de originele Ebretti acculader en laadt de accu’s liever niet in de regen.

Hoe groot is de actieradius van mijn Ebretti?
De actieradius van je Ebretti kun je op deze site makkelijk berekenen [interne link]. De actieradius hangt af van het model en het accutype. En van het gewicht (rijder, passagier en bagage), de verkeersomstandigheden (stadsverkeer of toertocht) en je rijstijl (rustig of sportief). In de praktijk zul je snel zelf kunnen bepalen wat jouw precieze actieradius is. De rekenmodule op deze site is alvast een goede leidraad.

Klopt het dat de actieradius in de winter kleiner is?
Dat hangt af van het accutype waar je voor kiest. Een Absorbed Glass Mat accu levert minder capaciteit als de buitentemperatuur onder de 15 graden zakt. Bij vorst kan de capaciteit met een kwart afnemen. LiFePO4 accu’s zijn niet gevoelig voor de buitentemperatuur.

In de winter rijd ik niet; wat doe ik dan met de accu’s?
Voorkom in ieder geval dat de accu’s langere tijd leeg zijn. Dan gaan ze langer mee. Laad daarom de accu’s minimaal iedere maand volledig op.

Help, de accu’s raken leeg en ik ben nog niet thuis!
Grote kans dat je gewoon thuiskomt. Als je direct langzamer gaat rijden, de Ebretti 318 de eco-knop gebruikt en -als dat veilig is- de verlichting uitzet, haal je meer kilometers uit de accu’s. Dan rijd je het meest zuinig. Probeer niet om verder te rijden met een volledig lege accu: dat kan de accu beschadigen. En denk eens aan een extra acculader, waarmee je ook onderweg extra kilometers kunt tanken bij elk stopcontact.

Ik sta voor een verkeerslicht en plotseling doet de scooter niets meer!
Dat kan hierdoor komen: iedere Ebretti heeft een veiligheidsrelais dat de stroom uitschakelt na 7 minuten inactiviteit. Zet in dat geval het contact uit, wacht een tiental seconden en je rijdt weer weg.

Hoe haal ik meer kilometers uit mijn Ebretti?
Als je rustig rijdt, de Ebretti 318 de eco-knop indrukt, je verlichting uitzet, je banden op spanning hebt (2,5 bar voor comfort, 3.0 bar voor meer kilometers) en geen windscherm gebruikt haal je de meeste kilometers uit je Ebretti.

Kan ik mijn Ebretti sneller laten rijden?
Je Ebretti electric scooter is afgesteld volgens de wettelijke normen en regels. Als je de scooter opvoert vervalt direct de garantie. Los daarvan gaat opvoeren ook meteen ten koste van je actieradius.

Kan ik mijn Ebretti gewoon wassen?
Natuurlijk! En wat is er nu mooier dan een glimmende Ebretti? Gebruik alleen geen hogedrukreiniger, want de harde waterstraal kan de elektronische componenten en de elektrische motor in het achterwiel beschadigen. En je spuit hiermee het smeervet uit de wiellagers. Verwen je Ebretti gewoon lekker met lauw water en autoshampoo. En, behalve bij matte lak, met autowax.

Om onze website optimaal te beleven adviseren we je om gebruik te maken van een modernere browser: IE9, Firefox of Chrome.